Únorová obleva již definitivně ukončila provoz jediného lyžařského areálu v regionu. Zatímco loni byly v Kladkách touto dobou podmínky pro lyžování výborné, nicméně kvůli covidu vleky stály, letos vše zhatilo relativně teplé počasí.

S lyžováním v Kladkách letos fakticky skončili už v neděli 13. února. „Pozitivní je, že se nám před sezónou podařilo splatit úvěr na delší kotvový vlek. Negativní je to, že jsme ho letos měli spuštěný pouze dva víkendy. Zasněžit celou sjezdovku dalo velkou práci, velký efekt to však nepřineslo,“ zhodnotil sezónu Jiří Křeček z TJ Sokol Kladky, který areál spravuje.

Sokolové jsou přitom při provozu závislí na partě nadšenců z vlastních řad, kteří si kvůli provozu vleku berou dovolené. Ty pak v rámci možností doplňují vysokoškoláci či lidé pracující v sezónních zaměstnáních. „Peníze, které jsme vydělali, budeme muset dát do údržby, která je po těch letech už opravdu potřeba. Na žádné velké investice to nevypadá,“ dodal Jiří Křeček. 

Že by se vleky opět rozjely, je i navzdory přicházejícím jarním prázdninám velice nepravděpodobné. „Zasněžovat se dá maximálně pár hodin v týdnu. Co se v noci nasněží, to přes den opět roztaje, takže už to bohužel nemá cenu,“ pokrčil rameny Křeček, který litoval, že se nemohlo lyžovat loni. „Zima byla mnohem lepší, všude se bruslilo, sníh vydržel mnohem déle než jen do poloviny února,“ zavzpomínal.

Kvůli nastalé oblevě se už nestihl uspořádat ani oblíbený a dopředu již ohlášený závod v obřím slalomu Kladecká lyže. „Tak snad příští rok už to konečně vyjde,“ zadoufal Jiří Křeček.