Stížnost nebo spíše upozornění na nedostatečnou službu při čekání na autobus na terminálu u lázní v Blahoslavově ulici dorazila do redakce Večerníku od Prostějovana Karla Vejmoly. Ten poukazuje na fakt, že veřejné záchodky jsou zde během nedělí a svátků uzavřené a naprosto nevyužitá je údajně i služba úschovny jízdních kol.

„Na nově vzniklém autobusovém stanovišti na Floriánském náměstí, které se opravdu podařilo, jsou dvě záležitosti, které běžný občan – cestující asi těžko pochopí. První je vytvoření třech kójí na úschovu kol. Podle dostupných informací, kromě chlapce, který se v kóji zabouchl, jsou trvale nevyužity,“ podotkl k první záležitosti Karel Vejmola, jehož poznatek Večerník ihned nechal okomentovat prvního náměstka primátora Prostějova Jiřího Pospíšila (PéVéčko). „Je pravda, že z využití boxů pro úschovu jízdních kol jsem i já poměrně zklamán. Boxy jsou většinu doby prázdné, není o ně zájem. Lidé, kteří se například jezdí koupat do lázní, prostě své kolo raději odloží do stojanů. Je to pro ně pohodlnější, do uzamykatelných boxů na terminálu by je museli zvedat,“ vidí příčinu slabšího, nebo dokonce vůbec žádného využití boxů na kola Pospíšil.

Karel Vejmola pak ještě upozornil na další negativní záležitost. „Zato WC na terminálu je využíváno běžně, ovšem pozor, pouze mimo neděle a svátky! To se vám pak prostě nesmí chtít... Je to jistě na základě nějakého rozhodnutí, ale protože dveře na záchodky jsou ovládány nějakým zařízením, my cestující to nechápeme. Takže k WC, které jsou ve Smetanových sadech běžně v závadě, se připojuje další vláštnost Prostějova,“ míní rozlítěný čtenář. „Zavřené je to proto, že veřejné záchodky na dopravním terminálu na Floriánském náměstí jsou určeny především pro cestující z příměstské dopravy, která v neděli a ve svátky probíhá minimálně. Nebo vůbec autobusy nejezdí jako ve všední dny,“ přišel okamžitě s vysvětlením první náměstek primátora.