Během úterního jednání zastupitelů šlo o druhé nejvíce probírané téma. Okolnosti nečekaného odvolání dnes už bývalého jednatele Lesů města Prostějova Michala Dadáka nedávají opozičním zastupitelům spát. Navíc opozičník Petr Oštádal (Na rovinu!) navrhl naprosto nesmyslně zrušit dozorčí radu této městské obchodní společnosti.

Co ale bylo nejdůležitější, v úterý 22. srpna se zastupitelům představil nový jednatel Lesů města Prostějova Filip Lonský. Ten uspěl ve výběrovém řízení a stal se tak nástupcem Michala Dadáka. „Pan Lonský obstál v konkurzu na tento post a radou města byl do funkce jmenován 25. ledna letošního roku,“ oznámil Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Nový jednatel prostějovské lesní společnosti pochází z Poděbrad. „Je velmi nutné změnit hospodaření. To znamená přejít takzvaně holosečného na výběrné. Bude velmi nutné znovu obnovit prodej sazebního materiálu z naší lesní školky a více se věnovat dřevozpracujícímu průmyslu na pile v Seči,“ pronesl před zastupitelstvem Filip Lonský, nový jednatel Lesů města Prostějova.

Zastupitelé a zastupitelky jej pak zasypali otázkami o tom, co si myslí na působení svého předchůdce a co říká na to, že byl odvolán? „Obávám se, že není v mé kompetenci se k mému předchůdci vyjadřovat. Nicméně důvody jeho odvolání znám a budu usilovně pracovat na tom, aby se stejné chyby neopakovaly,“ podotkl Lonský.