Ve snaze snížit počet tragických dopravních nehod v Olomouckém kraji se policisté pravidelně věnují kontrolám zaměřených na rychlost a alkohol za volantem. Policejní hlídky během minulého pátku i tento týden v pondělí na mnoha místech v kraji zastavovaly stovky vozidel.

 

V pátek 4. března policisté uskutečnili krajskou dopravně bezpečnostní akci zaměřenou zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti jízdy motorových vozidel v obci a mimo obec. „Přes třicet policistů ze služby dopravní policie zkontrolovalo téměř 400 vozidel v Olomouckém kraji. Zjistili 170 dopravních přestupků, z nichž 142 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 74 800 korun. Zbývajících 28 přestupků oznámili do správního řízení. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 146 řidičů. Pod vlivem alkoholu policisté přistihli 3 řidiče a jednoho pod vlivem jiné návykové látky,“ uvedl k pátečním výsledkům Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

V pondělí 7. března ráno se policisté zaměřili na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel. „Během čtyřhodinové krajské dopravně bezpečnostní akce  policisté zkontrolovali téměř 800 vozidel. Zjistili 39 přestupků, z nichž 32 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 11 100 korun. U 9 řidičů dechové zkoušky ukázaly, že řídí pod vlivem alkoholu. Pod vlivem jiné návykové látky nebyl nikdo přistižen. Upozorňujeme řidiče, že v dopravně bezpečnostních akcích budeme pokračovat i v nadcházejících dnech,“ upozornil mluvčí krajských policistů Libor Hejtman.