Za tímhle musí stát opravdový šílenec!  Kdo venčí svého pejska na náměstí Spojenců v Prostějově, měl by si dát pořádný pozor. Hned několik lidí zde objevilo v průběhu uplynulého týdne špekáčky obalené jedem. Někteří ze psů už po otravě skončili u veterináře.

Z vícero zdrojů se do redakce Večerníku donesla informace o tom, že jistá individua na náměstí Spojenců pohazuje špekáčky obalené jedem na slimáky. Kromě psů je klidně mohou sebrat třeba i děti. „Lidé, pozor! Právě jsme se vrátili od veterináře, naše fenečka má vypumpovaný žaludek, snad jsme to stihli včas a bude v pořádku,“ varovala uplynulý čtvrtek a současně se na sociálních sítích modlila Jana Petříková.

Jedná se o aktuální, nikoliv však zcela ojedinělý incident. „Něco podobného se nedávno objevilo také v lesoparku Hloučela. Jen tam byly do špekáčků zabodané části jehel a špendlíků,“ přidala Věra Králová.

Celá záležitost u všech chovatelů psů vyvolala velkou vlnu zděšení i nevole. „Já toho parchanta chytit, tak mu ty špekáčky nacpu do krku. Tímto způsobem jsem loni přišel o borderku,“ reagoval jistý pan Zdeněk.

Za celou záležitostí zřejmě bude stát duševně nemocný člověk, za záminku mu může sloužit třeba i to, že někteří z pejskařů po svých miláčcích neuklízí výkaly. Možnému nebezpečí lze snadno předejít i tím, že lidé budou mít svého pejska na vodítku. ¨

Situací už by se snad měla zabývat Městská policie Prostějov, nicméně vyjádření se nám do uzávěrky tohoto čísla nepodařilo získat. I proto se budeme těmto událostem věnovat také v příštím čísle.