Napadlo by vás dát si šampaňské a pak sednout do auta a vydat se na cestu? Přesně takto se zachovala čtyřicetiletá žena, která v neděli 6. března vpodvečer havarovala u Tvorovic. Omámená alkoholem dostala smyk, vyjela ze silnice a narazila do vysokého břehu.

„Nedobře skončila podvečerní jízda autem pro čtyřicetiletou řidičku, která sedla do vozidla značky Mazda pod vlivem alkoholu. Při jízdě od Tvorovic směrem na obec Hruška jízdu nezvládla a dostala smyk, po kterém vyjela vpravo mimo komunikaci a narazila do břehu, kde zůstalo auto stát,“ popsala karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak se posléze ukázalo, žena neměla čisté svědomí. „Hlídka u řidičky provedla dechovou zkoušku a hned bylo zřejmé, co přispělo k nehodě. Po naměřených hodnotách 1,05 a 0,99 promile se žena podrobila odběru biomateriálu v nemocnici. Hlídce uvedla, že před necelými dvěma hodinami požila dvě deci sektu. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí krajské policie.