V nemocnici skončila třiaosmdesátiletá seniorka, kterou na přechodu pro chodce na Poděbradově náměstí srazil uplynulý čtvrtek odpoledne řidič osobního vozidla. Stařenka přecházela bílou zebru na zelenou, ovšem šofér měl ve směru od Brněnské ulice na semaforu zelenou také... Kdo tedy za nehodu může? 

„Ve čtvrtek 10. března krátce před třetí hodinou odpolední jel řidič ve vozidle Volkswagen Passat po Brněnské ulici v Prostějově. Na zelený signál pokračoval dál v cestě a odbočil vlevo směrem na Poděbradovo náměstí. Přitom ovšem nedal přednost třiaosmdesátileté chodkyni, která taktéž na zelenou přecházela po přechodu pro chodce. Došlo ke kontaktu a pádu ženy na komunikaci, kde se zranila. Z místa byla převezena do nemocnice na vyšetření,“ popsala událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje

Policisté nyní řeší, kdo za nehodu může. „Ani u jednoho z účastníků se nepotvrdilo, že by byli pod vlivem alkoholu. Nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu,“ potvrdila mluvčí.