Muž ležící takřka v bezvědomí těsně vedle kolejí na železničním přejezdu ve Vrahovické ulici vyděsil v úterý po poledni kolemjdoucí, kteří zavolali strážníkům. Hlídka městské policie dorazila za pár minut a začala zjišťovat zdravotní stav chlapíka, který podle všeho na krátkou chvíli zkolaboval pod silným vlivem alkoholu.

 

„Před pár hodinami tady zasahovala městská policie. Nějaký muž si ustlal vedle kolejiště. Vypadal jako mrtvý,“ svěřila se Večerníku obsluha nedaleké čerpací stanice.

Jak se později ukázalo, situace nebyla zas až tak vážná. „V úterý 8. března krátce po jedné hodině odpolední vyjížděla hlídka prověřit oznámení o ležící osobě ve Vrahovické ulici. Strážníci našli u chodníku ležet čtyřiašedesátiletého muže i se psem. Na první dojem bylo zcela evidentní, že je pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška měla pozitivní výsledek, a to dvě promile. Hlídka u muže nezjistila žádné zranění a lékařské ošetření nepožadoval,“ informoval Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Nakonec tedy nebyl zapotřebí ani zásah lékařů záchranky. „Do místa bydliště odešel muž po svých za doprovodu známé i se svým psem a taškou, ve které měl nákup. Celá událost byla vyřešena domluvou a opilec nemusel putovat na záchytnou stanici,“ dodal Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.