V Mekku sportu se pomalu mění Čechy pod Kosířem. Obec se zhruba tisícovkou obyvatel už před deseti lety postavila multifunkční budovu pro kulturu a sport. Nyní je před dokončením další investice. V sousedství fotbalového hřiště totiž aktuálně roste to víceúčelové. Jak již Večerník informoval, bude zde pamatováno na kolektivní sport, běžce i bruslaře.

Nyní už jsou práce v plném proudu. „Je hotové osvětlení areálu, teď se pokládá tráva. Začátkem dubna by se měla dělat in-line dráha, následně běžecký ovál, rovinka a pískoviště,“ předeslal harmonogram prací starosta Čech pod Kosířem Milan Kiebel.

Zdá se přitom, že bude hotovo dříve. Původně se uvažovalo, že aktuálně probíhající první fáze by skončila někdy začátkem podzimu. „První etapu bychom měli zvládnout dříve, než jsme mysleli, tedy někdy do konce července. Plynule bychom chtěli navázat druhou, která obnáší parkoviště, osvětlení parkoviště, příjezdovou komunikaci, chodníky a podobně. To bychom chtěli zvládnout do konce roku,“ upřesnil starosta.

Bohužel i na obec však dopadne zdražování především stavebního materiálu a energií. „Projeví se to. Měli jsme nějakou vysoutěženou cenu a dnes už je to o milion korun dražší. Nějaké vícepráce se taky projevily. A třeba in-line dráhu jsme chtěli dělat až později. Naceněnou jsme ji původně měli na pět set tisíc a realizovat se bude za sedm set... Zdražily se obalové směsi, a také třeba kamenivo,“ povzdechl si Milan Kiebel.