To nemohlo dobře dopadnout... Milan Pávíček by navzdory svému již pokročilému věku mohl skvěle posloužit jako hlavní hrdina písně Marka Ztraceného Povolání syn. A to navzdory faktu, že on sám už dítě má. Zcela nezodpovědný mladý muž nebyl schopný nikde po delší dobu pracovat, a přestože se neustále hádal se svými rodiči, zůstával často odkázán na jejich pomoc.

Právě jeho tatínek mu půjčil Volvo XC90, s nímž se proháněl po regionu, přestože kvůli drogám již dávno o řidičák přišel. Za to byl minulé úterý poslán na rok do vězení, u čehož byl i Večerník.

Třicetiletý Pávíček vyrůstal v České Třebové. Na Prostějovsku se objevil díky přítelkyni, k níž se nastěhoval na samý okraj Vranovic. Už v té době však měl problémů více než dost. Za to, že naplatil alimenty a dopouštěl se podvodů, v minulosti putoval do vězení. Z něj byl podmíněně propuštěn, život na svobodě jej však zřejmě nebavil. Netrvalo totiž dlouho a dopustil se další zpronevěry. Kvůli tomu, že prodal auto, jehož opravu měl původně pouze zprostředkovat, byl odsouzen na 15 měsíců do vězení.

Chyby hledá v jiných

Tím to ovšem neskončilo. Přestože po policejní kontrole, při níž odmítl test na drogy, přišel o řidičský průkaz, nijak se v tomto směru neomezoval. Od táty si půjčil auto, s nímž se proháněl i nadále po silnicích nejen na Prostějovsku. Koncem uplynulého roku jej policisté zastavili ve Vranovicích či na čerpací stanici v Brněnské ulici v Prostějově. Ještě předtím však stihl bourat v Bedihošti, kde se měl dle svých slov ‚stavit‘ v obchodě.

„Paní, se kterou jsme do sebe vrazili, to sice s policisty nechtěla řešit, nebyla však schopna uznat svoji chybu,“ prohlásil Pávíček, čímž zcela nepokrytě odhalil svůj přístup k věcem, kdy hledá chyby ve všech kolem sebe.

Trest se protáhne

Vzhledem k tomu, že se soudu dlouho vyhýbal, musel na něj být vydán zatykač a on putoval do vazby. Teprve tam poněkud zkrotl a snad i na radu advokáta se snažil u soudu působit pokorným dojmem a uznal svoji vinu. Už však bylo pozdě. Prostějovský soud jej poslal na další rok do vězení a zároveň mu na třicet měsíců zakázal řídit. „Vzhledem k chování obžalovaného po tom, co se trestných činů dopustil, vyhýbal se soudu a svoji vinu neuznával, nelze udělit nižší trest,“ vysvětlil soudce Petr Vrtěl.

Roční trest vězení by však v případě právní moci neměl zůstat osamocen. Kromě něj si bude muset Milan Pávíček odsedět 15 měsíců za zpronevěru a také si zřejmě ve vězení odbyde celkem 26 měsíců z předchozího trestu, z něhož byl původně podmíněně propuštěn.

Poslední rozsudek dosud není pravomocný, obě procesní strany si ponechaly lhůty pro možnost odvolání.