Během listopadového jednání prostějovského zastupitelstva padala hodně ostrá slova. Obzvláště při schvalování finanční pomoci obecně prospěšné společnosti Národní dům. Někteří opoziční zastupitelé dokonce požadovali uzavření kavárny, restaurace a dalších prostor Národního domu minimálně na dobu jednoho roku. Milionová injekce nakonec byla schválena, což se vzápětí stalo terčem kritiky opozice. Primátor František Jura se dokonce v exkluzivním rozhovoru pro Večerník svěřil s tím, že Petr Kapounek vyhrožoval všem, kteří finanční pomoc schválili.

„Aby Piráti vyhrožovali tím, že nám to spočítají, když jsme naprosto demokraticky finanční pomoc Národnímu domu schválili, to považuji za vrchol drzosti a nejen pro mě jsou tyto výhrůžky naprosto nepřijatelné,“ uvedl Jura po listopadovém zastupitelstvu. Svá slova směřoval k vyjádření člena Pirátské strany Petra Kapounka, který v prostějovském zastupitelstvu hájí barvy opozičního hnutí Na rovinu!.

Na kritiku primátora Kapounek zareagoval, když zaslal Večerníku svoji reakci. „Odmítám obvinění pana primátora, že jsem někomu vyhrožoval. Když někdo někomu vyhrožuje, dělá to obvykle předtím, než padne nějaké rozhodnutí. Můj výrok zazněl až po hlasování o další dotaci Národnímu domu a zněl takto: ´Vybrali jste ze všech možností tu nejriskantnější a ani jste si nedokázali obhájit, v čem je nejlepší. Jestli se to nepovede, jsou pod tím vaše podpisy a my vás šetřit nebudeme.´ To opravdu není výhružka, jen konstatování, že ti, kdo rozhodují, nesou za své činy zodpovědnost jak hmotnou, tak politickou a že povinností opozice je na takové selhání upozorňovat. Bohužel politici v Prostějově si zvykli, že mohou dělat cokoliv a nenést za to žádnou odpovědnost. Považuji za logické jim občas připomenout, že se zodpovídají občanům a o jejich chybách se občané dozvědí, i kdyby si tito politici koupili všechna média v zemi,“ uvedl doslova Petr Kapounek.

I přes tuto reakci opozičního zastupitele primátor František Jura na svém názoru a postoji nic nemění. „Pan primátor vnímal slova zastupitele Petra Kapounka jako výhrůžku a žádná dodatečná interpretace sepsaná o týden později na tom nemůže nic změnit,“ citovala vyjádření prvního muže radnice Jana Gáborová, referentka vnějších vztahů prostějovského magistrátu.