„Život je jako miminko. Nikdy nevíš, kdy se po…e“. I tento citát sdílel Tomáš Kysela na svém facebookovém profilu. On sám si svůj život dokázal podělat zcela sám. Výrazně mu k tomu pomohl i alkohol. Právě pod jeho vlivem vyhrožoval nedaleko prostějovského hlavního nádraží svému známému smrtí, přičemž držel v ruce rozbitou láhev a později i nůž. Za to byl poslán do vězení, do něhož však nenastoupil. Kvůli tomu se k prostějovskému soudu v úterý 29. března opět vrátil. A Večerník byl u toho!

Jedenatřicetiletý Tomáš Kysela byl odsouzen za výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví, jehož se dopustil loni v březnu u prostějovského nádraží. Značně opilý tehdy dost nevybíravým způsobem napadl svého známého, jemuž vyhrožoval smrtí, přičemž držel rozbitou láhev a později i nůž. Přestože mu ve finále nic neudělal, byl za to odsouzen na 15 měsíců do vězení. Do něj měl nastoupit už loni v září. Ke své smůle tak neučinil, a tak jej musela zatknout policie. Přestože se do basy dostal pouze o pár dní později, vyhýbáním se výkonu trestu spáchal trestný čin. Proto jej čekal další soud.

U něj se nejprve pokoušel vymlouvat na své údajné zdravotní problémy. Když se však dozvěděl, že se jeho advokát se státním zástupcem již dohodl na uznání viny a následném trestu „pouhých“ dvou měsíců vězení, rychle vzal zpátečku a ke všemu se bleskurychle doznal.

Prostějovský soud pak neměl v tomto případě příliš důvodů uvedenou dohodu s navrhovaným trestem neschválit. „V případě obžalovaného se nejedná o žádného v zásadě nepolepšitelného recidivistu, navíc se trestu nevyhýbal nijak zvlášť dlouhou dobu,“ odůvodnila schválení uvedené dohody soudkyně Ivona Otrubová.

Rozsudek je tak již pravomocný.