To snad není pravda! Ale bohužel je... Zrcadlo poblíž dálničního podjezdu ve Vrahovicích u takzvané „myší díry“ není rozhodně na okrasu, ale jde o součást dopravního zabezpečení, které má řidičům zpřehlednit projíždění zatáčkou po už tak úzké komunikaci. A zrcadlo se už posedmé stalo terčem pro vandaly!

V letošním roce už zrcadlo někdo třikrát „vysklil“, vloni se tak stalo čtyřikrát. Naposledy po něm zatím neznámý vandal hodil zřejmě kamenem minulé pondělí. „Chování těchto lidí nedovedu pochopit! V letošním roce jde na tomto místě již o třetí zničené zrcadlo, to poslední nové tady u „myší díry“ vydrželo  pouhých deset dní. V loňském roce bylo to samé zrcadlo zničeno čtyřikrát,“ konstatoval smutnou skutečnost Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějova.

Vždy po takovém činu nechá magistrát zrcadlo vyměnit, stane se tomu tak i v tomto případě. Jak dlouho ale vydrží sloužit řidičům? „Jednání některých spoluobčanů jsou naprosto nepochopitelná, a navíc ohrožují bezpečnost silničního provozu. Vandalové tímto dělají městu značnou škodu, bohužel se ještě nikdy nepodařilo pachatele vypátrat. Musíme si uvědomit, že jedno takové zrcadlo stojí šest tisíc korun! Rozhodli jsme se tedy, že kýžené místo u „myší díry“ budeme monitorovat prostřednictvím fotopasti,“ prozradil Večerníku Jiří Rozehnal.