Úplně zbytečný karambol vyplývající z nepozornosti starší řidičky osobního vozidla se odehrál na rondelu v Držovicích při výjezdu z obchodní zóny. Žena za volantem přehlédla seniora na kole, který už neměl kam uhnout a „napálil“ to rovnou do auta. Skončil v nemocnici.

Ve středu 6. dubna dopoledne vjela starší řidička s vozidlem značky Chevrolet na kruhový objezd v Konečné ulici v Držovicích ve směru od obchodního centra OBI. Z objezdu vyjížděla směrem k Olomoucké ulici a ve stejnou dobu jel po objezdu i sedmdesátiletý cyklista. „Řidička ale odbočila vpravo bezprostředně před cyklistou, který nestihl zareagovat, narazil do boku vozidla a spadl,“ konstatovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Úplně zbytečná situace vyplývající z nepozornosti se neobešla bez následků. „Při nehodě došlo k lehkému zranění cyklisty, po kterém následoval jeho převoz sanitkou do nemocnice. Požití alkoholu se nepotvrdilo ani u jednoho z účastníků nehody. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun,“ prozradila Zajícová.