Pozoruhodnou, snad i trochu bláznivou myšlenku se podařilo realizovat u Podhradského rybníka v Plumlově. Předminulou neděli 27. března zde otevřel první samoobslužný „květinomat“ v regionu. Lidé si v něm mohli nakoupit originální kytice a věnečky vytvořené přímo v Plumlově z květin vypěstovaných ve Výšovicích.

U výrobků nikdo nestál, jejich prodej byl založen čistě na poctivosti a důvěře. U „květinomatu“ byla pouze přiložená kasička, do níž lidé měli vkládat příslušné částky. „Nápad jsem v hlavě nosila asi měsíc, příprava trvala zhruba týden. Přiznám se, že jsem pociťovala obavy z toho, jestli to nebude trapné nebo jestli nenajdu prázdnou kasičku a rozkradené květiny,“ svěřila se paní Veronika z Plumlova, která za celým projektem stála.

Výsledek předčil její očekávání. „Prodalo se téměř vše. V kasičce bylo tolik peněz, kolik v ní být mělo, dokonce dvacet korun navíc. Všem bych za to chtěla moc poděkovat,“ shrnula Veronika, jejíž výrobky byly k mání i na sobotním Vítání jara na plumlovském zámku.