To se jen tak někomu nepřihodí... Už v roce 2019 se prostějovský rodák Jiří Hemelka dokázal probojovat do finále Muže roku, kde zvítězil v Ceně prezidenta soutěže a zároveň získal titul Mr. Global. Díky tomu se dvaatřicetiletý muž probojoval do celosvětového finále, které se konalo v polovině letošního března v thajském Bangkoku.

Jiří Hemelka do Thajska odletěl už s týdenním předstihem. Hned následující den však měl pozitivní test na covid a jeho účast ve finále konaném 15. března byla vážně ohrožena. S horečkou, kašlem a bolestmi zad jej převezli z hotelu do nemocnice na pozorování. Tam podstoupil rentgen plic a další vyšetření. I díky očkování se mu podařilo nemoc zdárně zdolat, dokonce stihl i vlastní finále prestižní soutěže, do něhož se probojovalo celkem 38 borců z celého světa.

Ve finále se postupně předvedl ve spodním prádle, v obleku od firmy Koutný a konečně i v hanáckém kroji, jenž mu zapůjčili členové folklórního souboru Kosíř. Přestože v Thajsku žádný titul nezískal, domů se vracel se spoustou zážitků.

„Chvílemi jsem si připadl jako Johny Depp na karlovarském festivalu. Všude byla spousta lidí, všichni se s námi chtěli fotit a byli neuvěřitelně milí a vstřícní,“ shrnul své dojmy Jiří Hemelka, který by na podzim coby fitness model rád zkusil štěstí v klání konaném v americké Kalifornii. „Rád bych při tom spolupracoval s prostějovským Jiřím Procházkou, který si už řadou podobných soutěží prošel,“ nastínil své plány Hemelka, který profesně působí v oblasti realit a financí.

S účastníkem finále soutěže Muž roku chystá Večerník exkluzivní rozhovor, který najdete v některém z příštích čísel!