Prostějovský primátor František Jura společně s prvním náměstkem Jiřím Pospíšilem převzali minulé pondělí od dodavatelské firmy nové vozidlo pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů v Krasicích. Ti si jej následně oficiálně přebrali do užívání. Snad jej ale budou potřebovat co nejméně...

„Jedná se o nový automobil v základním provedení kategorie 1 s celkovou hmotností do 3, 5 tuny značky MAN, který dodala firma Hagemann z Ostravy. Celková cena vozidla je 1 450 064 korun včetně DPH. Dotace z Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru činila 450 tisíc korun, dotaci z Olomouckého kraje jsme obdrželi ve výši 100 tisíc korun. Město poskytlo tedy částku 901 tisíc korun,“ poskytl základní údaje Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora Prostějova.

„Práce dobrovolných hasičů si nesmírně vážíme. Věřím, že vám nové vozidlo bude spolehlivě sloužit, byť by samozřejmě bylo nejlepší, kdybyste měli výjezdů a zásahů nejen vy, ale i vaši kolegové ať už v řadách dobrovolných hasičů, či profesionálů, co nejméně,“ uvedl směrem ke krasickým dobrovolným hasičům primátor František Jura.

K předání nového hasičského vozidla došlo přímo na náměstí T. G. Masaryka.