Proboha, v autě vezla své malé děti, tak měla být přece dvojnásobně více opatrná! Jenomže žena v osobním vozidle absolutně nedávala za volantem pozor a vjela na železniční přejezd v Kostelci na Hané přímo před vlak! Drsná srážka si naštěstí nevyžádala zranění ani u jednoho z osádky vozidla.

„Štěstí v neštěstí měla v pondělí 11. dubna odpoledne dvaačtyřicetiletá žena, která jela v osobním vozidle se svými nezletilými dětmi v Kostelci na Hané po ulici Husova, ale zřejmě se plně nevěnovala řízení, protože přehlédla světelnou výstrahu červených přerušovaných světel na železničním přejezdu a přeslechla i zvonek zabezpečovacího zařízení. Najela na trať v době, kdy tudy projížděl vlak směřující do Prostějova a došlo ke střetu levé přední části auta s pravým bokem vlakové soupravy,“ popsala hrozivou nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jen dílem náhody si srážka vozidla s vlakem nevyžádala zranění ani u jedné osoby. „Vznikla pouze hmotná škoda na vozidle a vlaku, která byla předběžně vyčíslena na 220 tisíc korun. Požití alkoholu bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou u řidičky i strojvedoucího,“ prozradila Miluše Zajícová s tím, že nehoda je v šetření.