Už třetím týdnem pokračovalo blokové čištění města, tentokrát se pracovní čety společnosti FCC Prostějov pustily do čištění komunikací i veřejného prostranství v okolí ulic Cyrila Boudy a uplynulý čtvrtek pak v lokalitách E. Králíka a okolí Polské ulice. Nejen strážníky městské policie zarazila arogance některých majitelů aut, kteří svá vozidla nepřeparkovali ze zón úklidu.

Přitom se to zdá být tak jednoduché, už minimálně dva týdny dopředu je zóna pro plánované blokové čištění řádně vyznačena dopravními značkami a obyvatelé navíc dostávají do schránek letáčky s upozorněním. Vše navíc pravidelně zveřejňuje magistrát na webových stránkách a také Večerník v rámci strany InfoServis. Bohužel během minulého týdne zaznamenali strážníci opět desítky případů, kdy pracovním četám zavazela parkující auta. Jejich majitelé totiž ignorovali povinnost přeparkování.

Strážníci zaznamenali v úterý 12. dubna celkem 23 přestupků, a to v ulicích kpt. Jaroše a Cyrila Boudy. O dva dny později byla situace ještě horší, strážníci řešili celkem 33 přestupků v ulicích E. Králíka, Polská, Březinova, Melantrichova, Nerudova, Ruská, Dykova a na Náměstí práce a Bezručově náměstí.

„V tomto týdnu strážníci evidovali celkem šestapadesát přestupků při strojním čištění města. Z toho osmadvacet vyřešili na místě nebo po dostavení se řidiče na služebnu městské policie,“ potvrdila Večerníku Tereza Greplová, zastupující tisková mluvčí Městské policie Prostějov.  „Pokud strážníci zjistí vozidlo, které stojí v zóně strojního čištění a řidič se na místě nenachází, je takové přestupkové jednání zadokumentováno a za stěrač je umístěna výzva pro nepřítomného pachatele dopravního přestupku. Řidič se pak může dostavit na služebnu městské policie, kde s ním bude přestupek projednán. Strážníci mají možnost podle zákona udělit pokutu do výše dvou tisíc korun,“ vzkázala Greplová.