Tragické události z noci z pondělí 4. na úterý 5. dubna nedají držovickým stále spát. Jak Večerník informoval v minulém vydání, sedmdesátiletý muž zapálil v ulici SNP dvoupodlažní dům a hned nato spáchal na ulici sebevraždu střelnou zbraní. Hasiči po šesti hodinách obrovský požár zlikvidovali, škoda na majetku se ale odhaduje na bezmála tři miliony korun. Co bude dál?

Druhý den po požáru byl Obecní úřad v Držovicích nucen vyhořelý dům zajistit proti vniknutí nežádoucích osob a hlavní vchod navíc policie zapečetila. Majitelkou zničené nemovitosti je žena bydlící trvale v zahraničí a podle zjištění Večerníku se jedná o dceru sebevraha, který předtím dům z neznámého důvodu zapálil. „Jeho dcera v úvodu týdne přijela do Držovic, my jsme jí dům předali. Teď už je pouze na ní, jak s nemovitostí naloží,“ sdělil Večerníku Jaroslav Studený, starosta Držovic.

Jednou z otázek tedy zůstává, co dcera zemřelého seniora hodlá nyní s vyhořelou ruinou dělat. „O tom jsme se vůbec nebavili, majitelka poděkovala za zabezpečení vyhořelé nemovitosti a odjela zpátky do zahraničí,“ uvedl k situaci starosta Jaroslav Studený.

Jak se Večerník dozvěděl, i nadále samozřejmě probíhá vyšetřování případu ze strany policie. Na kriminalistech mimo jiné také je, aby se pokusili zjistit, proč sedmdesátiletý muž nejdříve dům zapálil a poté se zastřelil.