Tady se podařilo dát věci rychle do pohybu. Zhruba před rokem Večerník na základě podnětu čtenáře upozornil starostu Nezamyslic na černou skládku vznikající nedaleko místního vlakového nádraží. Některé z odpadků tehdy končily i na blízkém poli. Již během následujícího dne se podařilo domluvit s převážně romskými nájemníky tzv. žlutého domu, aby se pustili do úklidu. Zajímalo nás, zda se situace od té doby opět nezměnila k horšímu.

Poměrně rozsáhlá černá skládka v Nezamyslicích byla před zraky většiny lidí dobře skryta. Vznikala totiž v lesíku za tzv. žlutým domem. V tomto případě se jedná o rozlehlý, nicméně zchátralý objekt patřící Správě železnic.

„Skládka vypadá nenápadně, neboť se na ní míchá prach, listí, pet láhve, pražce, dětské pleny, sklo, hrnce, matrace a další. Sousedí s polem, po němž pak často létají igelitové sáčky. Také se stává, že traktor s pluhem roztahuje dětské pleny po orné půdě. Materiál na ni už spoustu let dodávají zaměstnanci drah a obyvatelé žlutého domu,“ upozornil Večerník jeden z místních.

Po velkém úklidu z loňského dubna roky ukládaný odpad končil v ohni nebo v igelitových pytlích, které obec následně nechala odvézt. Jak to u nádraží vypadá nyní? „Sice jsem se tam už delší dobu nebyl podívat, ale snad je to stále v pořádku. Alespoň se ke mně nedonesla informace, že by to mělo být jinak,“ reagoval aktuálně na náš dotaz starosta Nezamyslic Vlastimil Michlíček.

Večerník se zajel na inkriminované místo podívat a zjistil, že prostor před samotným žlutým domem byl vzorně uklizený. Co se týče lesíku za budovou, tak v něm kromě hromady shrabaného listí bylo k vidění i pár zmačkaných pet lahví. Zdaleka jich ovšem nebylo tolik, že by šlo tento prostor označit za černou skládku.