Strašné! Uplynulý čtvrtek před polednem se v Jednově odehrála neuvěřitelná tragédie. Tato místní část Suchdola na Konicku je aktuálně rozkopána, probíhá zde několik stavebních investic najednou. Při jedné z nich si bagrista pracující na výkopech pro položení optického kabelu nevšiml muže stojícího za jeho pracovním strojem a… Při couvání chodce přejel a usmrtil! Muž neměl vůbec žádnou šanci na přežití, i podle policistů byla jeho zranění neslučitelná se životem. Tragédie má samozřejmě dohru, vyšetřovatelé zjišťují, kdo za masakr v Jednově může. Neštěstí pochopitelně zasáhlo místní obyvatele i starostku Jednova.

„K vážné dopravní nehodě s tragickými následky vyjížděli ve čtvrtek 12. května krátce před jedenáctou hodinou prostějovští dopravní policisté do obce Suchdol, části Jednov. Pracovní stroj zde srazil chodce. Ten utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ informovala o tragické události Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

K nehodě došlo u místní pošty nacházející se v Jednově v budově hasičské zbrojnice. Ta stojí jen kousek od dominanty obce, kterou je zdejší poutní kostel. Místní část Suchdola je v těchto dnech celá rozkopaná, aktuálně zde probíhá výstavba kanalizace, navíc se tu soukromá firma pustila do pokládání optického kabelu pro rychlý internet „Je to velká tragédie, k níž se kvůli probíhajícímu policejnímu vyšetřování nelze vyjadřovat. Mohu říct jen tolik, že k ní nedošlo v souvislosti s výstavbou kanalizace,“ reagovala na dotazy Večerníku starostka Suchdola Jitka Zahálková. Tím naznačila, že bagrista, který chodce přejel a usmrtil, se zřejmě podílel na pracích souvisejících s výkopy pro položení optického kabelu.

Podle místních zhruba třiasedmdesátiletý muž bydlel přímo u místa nehody. „Byl zvědavý na průběh prací, a tak vyšel z domu, aby se podíval, jak pokračují. Bagrista s tím zřejmě nepočítal a přehlédl ho,“ míní jeden z místních.

Výkopy jsou dle zjištění Večerníku v režii prostějovské společnosti Infos Art. „O této tragédii jsem se dočetl z novin. Bohužel vám k tomu ale bližší informace neposkytnu. Co se týká bagru, nejde v žádném případě o náš stroj a zaměstnance. Na takové práce si najímáme stavební firmy, které nám pak předají hotovou zakázku včetně položení kabelů,“ řekl Večerníku Jaroslav Novotný, jednatel společnosti Infos Art v Prostějově. Sdělit název konkrétní firmy, která nyní pracuje v Jednově, ale odmítl. „Přiznám se, že v tuto chvíli to ani nevím,“ dodal s omluvou během sobotního poledne.

Okolnosti této strašné tragédie nyní vyšetřuje policie. Otázkou je, kdo za ni může. Bagrista, který nedával pozor, co se děje za jeho pracovním strojem, nebo sám chodec, který za bagrem v tu chvíli neměl co dělat? „Podle prvotních informací si obsluha bagru zřejmě nevšimla seniora pohybujícího se za strojem. Co přesně se na místě stalo, nyní zjišťují policisté. Veškeré okolnosti a souvislosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ shrnula mluvčí krajské policie.