K několika střetům s lesní zvěří vyjížděli v pátek 13. května v brzkých ranních hodinách dopravní policisté napříč Olomouckým krajem. Ve všech případech se jednalo o srnčí zvěř, která řidičům náhle vběhla do jízdní dráhy. Ke třem takovým nehodám došlo rovněž na Prostějovsku. 

Nejdůležitější zprávou je, že při nehodách nebyl nikdo z řidičů či spolucestujících zraněn. Vznikla „pouze“ hmotná škoda na vozidlech, která byla předběžně odhadnuta na asi 300 000 korun. „Oznámení o těchto nehodách začala přibývat od páté hodiny ranní. Policisté řešili situace na silnicích mezi obcemi Ivaň a Klenovice na Hané, u Výšovic a rovněž u Studence, místní části Čelechovic na Hané,“ konstatovala Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Podle jejího vyjádření riziko střetu se zvěří nemůžeme zcela eliminovat. „Pokud ale budeme obezřetní a s možným vběhnutím zvěře do vozovky budeme počítat, můžeme snížit alespoň závažnost hrozících následků. Je třeba brát vážně dopravní značení upozorňující na zvěř. Při projíždění takovým úsekem musíme být obzvlášť opatrní a jízdu přizpůsobit těmto okolnostem. Zvěř je aktivnější v jarním a podzimním období, hlavně v ranních a večerních hodinách. K rizikovým oblastem, kde bychom měli jezdit opatrněji, patří hlavně zalesněné části cest a místa v blízkosti polí či luk,“ podotýká mluvčí krajské policie.