Páni řidiči, také už máte dost takového množství uzavírek, které aktuálně svírají dopravu v Prostějově? Pak pro vás máme alespoň jednu dílčí dobrou zprávu. Rekonstruovanou Vrahovickou ulici otevřou s předstihem! Ovšem něco za něco...

Aktuálně rekonstruovaný úsek Vrahovické ulice má být podle plánu uveden do plného dopravního provozu do konce června. „Už teď ale mohu říct, že úsek mezi křižovatkou s Janáčkovou ulicí a náměstím Padlých hrdinů bude otevřen mnohem dřív. Práce na tomto úseku jdou mnohem rychleji, než se původně očekávalo. Kdy přesně bude Vrahovická plně zprovozněna, upřesníme do konce května,“ uvedl Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Prostějova pro stavební investice ve městě.

Ovšem abychom se neradovali příliš... Naopak celková rekonstrukce Wolkerovy ulice byla v plánu až od 1. července, ovšem nyní je jasné, že k celkové uzavírce této frekventované ulice dojde dřív. „V souvislosti s tím, že Vrahovickou ulici otevřeme dřív, chceme uspíšit také práce ve Wolkerově ulici. Tím rekonstrukce také dřív skončí. Dá se odhadnout, že k úplné uzavírce ´Wolkrovky´ může dojít už v polovině června. Není na co čekat,“ prozradil aktuálně Rozehnal.