Neobvyklý prodej řešili prostějovští radní minulý týden na svém pondělním jednání. Konšelé nakonec schválili prodej stavby veřejného osvětlení soukromému spolku Garáže Sídliště Svobody v Prostějově. Do městské pokladny tak „přiteče“ přes jeden milion korun.

„Zastupitelé již v září schválili prodej pozemku o výměře 2 201 metru čtverečních spolku Garáže Sídliště Svobody za kupní cenu ve výši znaleckého posudku, tedy podle ceny obvyklé 550 korun za metr čtvereční. Celkově to znamená 1,2 milionu korun. Částka bude splatná před podpisem kupní smlouvy. Náklady spojené s vypracováním znaleckého posudku a správní poplatek spojený s podáním návrhu na povolení vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí uhradí kupující,“ okomentoval podmínky prodeje první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Konkrétně se jedná o kabelové vedení, tři stožáry a šestici svítidel. „Vzhledem k tomu, že se na předmětném pozemku určeném k prodeji nachází koncová větev veřejného osvětlení, byla po přijetí výše uvedeného usnesení Zastupitelstva města Prostějova s kupujícím řešena otázka, zda má spolek zájem uvedené veřejné osvětlení odkoupit, nebo zda bude před prodejem odpojeno a odstraněno. Spolek se rozhodl, že má zájem osvětlení v areálu garáží zachovat a přepojit odpojené sloupy na svůj vlastní rozvaděč s tím, že sám ponese ze svých prostředků náklady na osvětlení vlastního majetku,“ uzavřel Pospíšil.