Sousedské vztahy bývají často napjaté. V tomto případě však může jeden z občanů Plumlova náležitě poděkovat svému sousedovi za záchranu minimálně střechy vlastního domu. 

Modré sirény požárních vozů zaujaly předminulou neděli 29. listopadu pozornost místních nedaleko plumlovského kostela. „Důvodem zásahu byl požár udírny u rodinného domu,“ uvedl velitel JSDH Plumlov Ctibor Kocourek, který zároveň připojil pozoruhodné okolnosti celého případu.

„Poničena byla pouze samostatně stojící udírna, jinak k větší škodě nedošlo. Bylo to i díky obyvateli sousedního domu. Ten, když spatřil oheň, neváhal a začal vše hasit vlastními silami pomocí kýblů. Bylo to v době, kdy plameny šlehaly až ke střeše rodinného domu. Nebýt něj, tak by s největší pravděpodobností střecha chytila. Později mu pomáhali i plumlovští policisté. Když jsme dorazili na místo, bylo už největší nebezpečí zažehnáno,“ vyzdvihl pohotový zákrok jednoho z obyvatel Plumlova Ctibor Kocourek, kterého se Večerník dotázal na příčinu požáru. „Vše nasvědčuje tomu, že dřevěná udírna nebyla pod náležitou kontrolou, přesná příčina je však v šetření,“ reagoval Kocourek.

Kromě plumlovských hasičů na místo dorazili také jejich kolegové z Kostelce či Vrahovic, ti však zasahovat nemuseli.