V zajetí uzavírek se před časem ocitli obyvatelé Mostkovic. V blízkosti obce se totiž vyskytovaly hned tři. Neprůjezdná byla kvůli celkové rekonstrukci takzvaná Tichá, řidiči se museli na omezení připravit také v Plumlově při jízdě na Vícov. Největší nadělení ale způsobilo uzavření mostu v blízkosti obecního úřadu. Rok prací, které měly nahradit most v havarijním stavu novým, se protáhlo. A přestože práce měly být původně hotové již koncem listopadu, koncem minulého týdne se místem stále projíždět nemohlo. Značky již ale zmizely a tak to už dnes, tj. v pondělí 14. prosince, zkusíme znovu projet.

 

Na první pohled to v případě mostkovického mostu už v závěru uplynulého týdne vypadalo, že už na místě není co opravovat. „V pátek už zde dávali svrchní vrstvu živice, snad se tedy brzy dočkáme otevření,“ poznamenal starosta Jaroslav Peška. Podle svých slov totiž sám nebyl informován, kdy konečně stavební práce skončí a most se znovu stane oním rušným místem, kterým při plném provozu je. „Neřekli mi nic. Pouze, že hotovo by mělo být do čtvrtka desátého prosince,“ pokrčil rameny starosta obce.

„Počítali jsme s tím, že předmětný most v obci Mostkovice bude otevřen v termínu, kterým byl čtvrtek desátého prosince. Vzhledem k tomu, že má být ještě položena balená vrchní vrstva, což závisí na počasí, může v případě nepříznivých klimatických podmínek dojít k posunutí termínu zprovoznění mostu,“ informovala Eva Knajblová, tisková mluvčí Krajského úřadu Olomouckého kraje.

A tak se i stalo. Ještě v pátek večer se ale na místě pracovalo, v akci byl asi půltucet dělníků. V sobotu už ale nakonec přece jen zmizely cedule označující uzavírku. Tento týden už by tak měl být most definitivně otevřený.