Krádež doslova za bílého dne se odehrála uplynulý čtvrtek v obci Vranovice-Kelčice. Zaparkovaný nákladní vůz s pootevřeným oknem neunikl pozornosti projíždějící skupině osob, která situaci využila a vyrazila prozkoumat, zda se do automobilu není možné dostat. A to se jim také podařilo…

 Skupina zlodějů si ve čtvrtek 2. června krátce po poledni vyhlédla lup a využila krátké nepřítomnosti řidiče nákladního vozidla, který nechal pootevřené okénko na kraji cesty. Rozhodně se nejednalo o žádné nováčky v oboru, protože vše měli velmi dobře promyšlené. Nejprve vyrazilo na obhlídku terénu vozidlo, následně se k autu vydala dvojice osob maskovaných rouškami. A zatímco jeden bral všechny cennosti, druhý kontroloval na křižovatce, zda je čistý vzduch. Z auta pachatelé vzali řidičovu ledvinku, v níž měl veškeré doklady, karty, drobnou hotovost i kartu řidiče. Po akci trvající jen pár sekund pro oba přijel osobní automobil zpátky a všichni okamžitě z místa činu odjeli.

Celý incident však zachytila kamera a policie tak má k dispozici řadu důkazů i SPZ dotyčného vozidla. Mělo by se jednat o známou partičku zlodějů, z nichž dvojice byla prokazatelně tmavší pleti a střední výšky. Odcizené věci ani pachatele se ale zatím nepodařilo nalézt. Mlčí prozatím i samotná policie. Na v pátek zaslané dotazy tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje totiž do uzávěrky vydání neodpověděla.

Nebýt kamerového záznamu, který celou situaci zachytil, by byl případ těžko řešitelný. Ukázalo e, že i neuzavřené okénko u auta může být za chvilkové nepřítomnosti problém.