Další dopravní téma a projekt, o kterém se hovoří už několik let. Ještě v tomto roce by ale k jeho realizaci konečně mělo dojít. Řeč je o velice úzké komunikaci v Říční ulici před i za železničním přejezdem u dálničního podjezdu, takzvané „myší díry“ ve Vrahovicích. Tato silnice se ještě letos rozšíří.

„Je pravda, že rozšíření úzké komunikace v Říční ulici jsme museli v posledních třech letech už několikrát odložit. V poslední době to bylo kvůli probíhající rekonstrukci Vrahovické ulice, během prvního pololetí tohoto roku jsme zase zahájili revitalizaci Pivovarského rybníčku. Uzavřít Říční ulici tedy nešlo,“ objasnil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově a prozradil, že k rozšíření přikročí magistrát ještě letos, a to během regenerace nedalekého sídliště Svornosti. „K rozšíření komunikace dojde po obou jejích stranách, a to od ‚myší díry‘ až po křižovatku s Tovární ulicí. Nepůjde ovšem čistě jen o rozšíření, obě strany silnice musíme nechat vyspádovat, protože majitelům teče při deštích voda do garáží stojících podél komunikace.“

Na závěr pak přidal jeden vzkaz první náměstek prostějovského primátora. „K rozšíření komunikace v Říční ulici může dojít i díky tomu, že se nám konečně podařilo dohodnout s majiteli o prodeji části pozemků ve zmíněné lokalitě,“ dodal Jiří Pospíšil (PéVéčko).