Hromada betonových panelů a dalšího stavebního odpadu už delší čas dráždí občany Prostějova, kteří černou skládku v biokoridoru Hloučela sledují při svých procházkách. Lidé požadují po magistrátu okamžitý úklid tohoto stavebního materiálu, což ale, jak se ukázalo, nebude tak jednoduché. Po geodetickém zaměření vyšlo najevo, že panely a stavební suť se nachází na soukromém pozemku!

„Informoval jsem se o skládce stavebního materiálu v biokoridoru Hloučela. Bylo mi sděleno, že předmětné panely nejsou majetkem města a nacházejí se na soukromém pozemku, což je mimo naši působnost. Možnost vytvářet v biokoridoru skládky na ‚neměstských‘ pozemcích mě sice překvapila, nicméně jsem oslovil Lesy České republiky, vlastníka sousedního pozemku. Dle jejich vyjádření situaci prošetřili a skládka panelů a dříví není na jejich pozemku, ale na pozemku katastrálního území Čechovice, tudíž ve vlastnictví města Prostějova! Prosím tedy, zda by bylo možné, aby se město Prostějov a státní podnik Lesy ČR dohodly, kde vlastně skládka leží a učinily kroky k jejímu odstranění,“ apeloval na prostějovský magistrát Kamil Janeček z Prostějova.

Na jeho požadavek zareagovala vedoucí odboru správy a údržby majetku města. „Co se týká skládky stavebního materiálu v biokoridoru Hloučela, na základě podnětu a pochybností o vlastnictví pozemku jsme zabezpečili geodetické zaměření pozemků, kde se potvrdilo, že skládka stavebního materiálu se skutečně nenachází na pozemku v majetku statutárního města Prostějov, ale na soukromém pozemku ve vlastnictví fyzické osoby. Tudíž opětovně uvádíme, že to nepatří do naší působnosti,“ uvedla Alexandra Klímková.