Předminulou neděli 12. června po osmnácté hodině vyjížděly složky integrovaného záchranného systému na 20. kilometr dálnice D46 ve směru od Vyškova na Prostějov k dopravní nehodě motorkářky. A nebyl to vůbec příjemný pohled. Žena na silném motocyklu ve velké rychlosti nevybrala zatáčku a narazila do svodidel. S těžkým zraněním musela být převezena do nemocnice. Policie nyní hledá svědky této závažné nehody, obzvláště dosud neznámou dámu, která měla motorkářce poskytnout první pomoc.

„Pětačtyřicetiletá řidička motocyklu značky Ducati jela v levém jízdním pruhu a v mírně pravotočivém úseku nepřizpůsobila rychlost jízdy. Následně ji odstředivá síla vynesla do středových svodidel, po kterých zhruba třicet metrů levou částí stroje třela. Nato se od svodidel odrazila vpravo a spadla z motocyklu, který se zastavil na pravé krajnici. Při odražení motorky od středových svodidel došlo k uvolnění a odhození nezpevněného štěrku do prostoru dálnice v obou směrech. Odhozené kameny poškodily vozidlo značky Ford Galaxy jedoucí v opačném směru,“ popsal vážnou situaci Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Řidička motocyklu při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice Olomouc. „Policisté odhadli škodu celkem na dvě stě tisíc korun, z toho sto tisíc na motocyklu, padesát na vozidle Ford a padesát tisíc korun na svodidlech,“ prozradil Hejtman s tím, že nehoda zůstává nadále v šetření policistů z dálničního oddělení Kocourovec.

O dva dny později se policie obrátila na veřejnost se žádostí, v níž vyzývá svědky nehody, aby se přihlásili. „Bezprostředně po dopravní nehodě neznámá žena poskytovala zraněné řidičce první pomoc. Byla i svědkem havárie, ale do příjezdu policejní hlídky z místa odjela. Její výpověď by pomohla objasnit přesnou příčinu nehody. Z tohoto důvodu žádáme neznámou ženu, aby se policistům přihlásila. Zároveň pátráme po dalších svědcích nehody, zda některý z nich nevlastní záznam z palubní kamery, která zachytila průběh události, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec na telefonních číslech 974 762 751, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ vzkazuje mluvčí krajské policie.