Poslední květnovou sobotu zažili těžké chvíle zaměstnanci prodejny elektro v Němčicích nad Hanou. Jak Večerník tehdy informoval, během provozní doby obchodu jim uvnitř explodovala elektrobaterie. Jen díky duchapřítomnosti a rychlému zásahu zaměstnanců se podařilo zachránit majetek v hodnotě milionů korun. Jednatelka společnosti nyní všechny upozorňuje na opatrnost při skladování použitých baterií.

Hasiči přijali informaci o požáru v sobotu 28. května krátce před desátou hodinou. „Došlo k samovznícení použité knoflíkové baterie, kterou donesl na prodejnu zákazník. Tato baterie mohla být poškozená, naštěstí nedošlo k výraznému rozhoření,“ prozradila na Facebooku Jana Baluchová, jednatelka ELEKTRO-Jana.

Přestože požár nebyl nikterak rozsáhlý a škody jsou místo milionů „pouze“ v řádech desítek tisíc korun, odstranění následků nějakou dobu trvalo. „Ráda bych upozornila na manipulaci s použitými bateriemi. Tato událost se může stát na kterémkoliv sběrném místě i při skladování baterií v domácnostech,“ vzkázala Baluchová, která všem zároveň poděkovala za pochopení a trpělivost.