Toto místo se brzy stane skutečným rájem pro všechny milovníky letní pohody u vody. Už od příštího roku by si návštěvníci Stražiska a okolí měli vybrat, zda se budou chtít zchladit na zdejší vyhlášené plovárně, či zamíří k biotopovému koupališti. Jak Večerník zjistil, to aktuálně vzniká u silnice spojující obec se sousedním Čunínem.

Nová vodní nádrž se buduje v těsné blízkosti Čertových rybníků. Konkrétně jde o místo, kde se v dávné minulosti nacházel Hrázný rybník. „Fakticky obnovujeme původní nádrž. Součástí biotopu budou i tři tůně sloužící k čištění vody a také pro obojživelníky. Vše bude propojené s areálem Čertových rybníků. Dokončení plánujeme v závěru letošního roku,“ potvrdil nám Petr Michek, brněnský právník a zároveň majitel Čertových rybníků určených zejména rybářům.

Na vznik přírodního koupaliště pak naváže výstavba cyklostezky, která povede po okraji nádrže, kudy vedla tzv. Bochnerova cesta. „Aktuálně začínáme s jejím projektováním. V budoucnu se stane součástí cyklostezky, jež by měla propojit Prostějov s Konicí a k jejímuž vybudování se jednotlivé obce před časem zavázaly,“ přidal Michek, jehož se Večerník dále zeptal, jak vnímá skutečnost, že by nové přírodní koupaliště mohlo představovat konkurenci pro stávající bazén fungující přímo ve Stražisku. „Nemyslím, že to bude konkurence, naopak vše se bude vzájemně doplňovat. Někdo totiž dává přednost koupání v bazénu a jiný zase v přírodě. Naším cílem je společně s rybníky a koupalištěm vytvořit funkční celek sloužící k rozvoji turistického ruchu nejen ve Stražisku, ale v celém regionu. A k tomu stávající koupaliště ve Stražisku může rovněž přispět. Ostatně nikoliv náhodou jsme si na něm pro letošní rok pronajali občerstvení,“ zareagoval v této souvislosti Petr Michek s tím, že zároveň chce pokračovat ve zvelebování Čertových rybníků, kde vyroste nová hlavní budova a také zhruba 15 luxusních chatek s vlastním sociálním zařízením a rybářským molem před každou z nich.

„Součástí areálu bude také tzv. Čertův kemp,“ doplnil Petr Michek, který rovněž provozuje kozí farmu na pozemcích nad Růžovem, částí obce Stražisko. Mimo to stojí za výstavbou polyfunkční budovy v centru Konice. „Čertovy rybníky i Konice se pro mě jakožto kluka z paneláku z „oltecu“ neboli Starého Brna staly skutečně novým domovem,“ vysvětlil svoji motivaci již dříve Michek.