Není to tak dávno, co se jednání Rady statutárního města Prostějova konalo v netradičním prostředí firmy Mubea, jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v našem městě. V úterý 28. června si něco podobného prostějovští konšelé zopakují, tentokrát se ale jejich schůze uskuteční v sídle společnosti FCC Prostějov. Tedy partnera města v komunálních službách.

Radní si na své poslední jednání před letními prázdninami naložili pořádnou porci bodů programu, kterých je více než sedmdesát. „Hned v úvodu budeme schvalovat nákup dalších uměleckých děl pro městskou galerii, debatovat budeme o co nejvhodnějším zhodnocení volných finančních prostředků města a zabývat se budeme i doporučeními komise pro cestovní ruch a podporu podnikání,“ předestřel primátor Prostějova František Jura. Radní pak vzápětí budou schvalovat návrhy na zahájení zadávacího řízení, například v případech generální opravy střechy na budově ZŠ v ulici Palackého či řešení pietní úpravy starého židovského hřbitova. „Budeme taktéž projednávat a schvalovat značné množství rozpočtových opatření ke stavebním investicím, dotace do sportu i do oblasti vzdělávání, diskutovat budeme také o školských záležitostech. Na programu máme zpracování informací o nákupu elektřiny a plynu pro město, jednání o zástupu ředitelky kina Metro během její mateřské dovolené a součástí schůze budou jako vždy i majetkoprávní záležitosti,“ dodal primátor František Jura.

O den později se uskuteční tisková konference Rady statutárního města Prostějova, na které Večerník pochopitelně nebude chybět. Konkrétní závěry jednání prostějovských radních přineseme v podrobném zpravodajství v dalším čísle, které vyjde v pondělí 11. července.