Předminulou sobotu mezi druhou a třetí hodinou ranní zaměstnal policisty teprve sedmnáctiletý mladík. Předchozí den ve večerních hodinách popíjel alkohol, konkrétně pivo a myslivce, a vydal se na zábavu v Konici. Po ní začal tropit úplné šílenosti. Ukradl totiž klíče od auta a vydal se na „výlet“.

„Po zábavě mladík odešel do místa bydliště druha své příbuzné a bez svolení si vzal jeho klíče od osobního vozidla, kterým jezdil po Konici. V Jiráskově ulici ovšem dojezdil, protože jeho schopnosti a vnímání reálného stavu byly omezené. Při jízdě přejel obrubník a narazil do betonového plotu jednoho z místních domů,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jakmile policisté přijeli na místo, hned poznali důvody havárie. „Hlídka u chlapce provedla dechovou zkoušku a naměřila hodnoty 0,72 a 0,86 promile alkoholu v dechu. Navíc se potvrdilo, že podezřelý s ohledem na věk ani nevlastní řidičské oprávnění. Hmotná škoda, kterou svým špatným rozhodnutím mladík napáchal, byla předběžně stanovena na třicet tisíc korun,“ prozradila Zajícová. „Událost šetříme pro provinění neoprávněného užívání cizí věci a nehodu jako přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích,“ uzavřela mluvčí krajské policie.