Už přede dvěma lety se rozhodlo, že se klasická cyklostezka ve Vrahovické ulici stavět nebude, nahradil ji pruh vyhrazený pro cyklisty v rámci rekonstruované silnice. Tak se i stalo, jenže… Podle původních předpokladů měl být celý pruh pro cyklisty označen barevně, místo toho se teď ale na něm objevily pruhy zcela nepravidelné, v různých vzdálenostech od sebe i délkách. Co to má znamenat?

„Připadá mi to, jako by jim došla barva,“ poznamenal se smíchem muž stojící na chodníku ve Vrahovické ulici. Na smysl takto nepravidelného vodorovného značení v jízdním pásu pro cyklisty se ptají i desítky dalších Prostějovanů.

Večerník tedy požádal o vysvětlení náměstka primátora, v jehož gesci jsou stavební investice. „Červené pruhy na silnici upozorňují účastníky silničního provozu na zvýšené riziko, například střetu s chodcem, cyklistou či jiným účastníkem provozu. Příkladem je cyklostezka ve Vrahovické ulici, kde je toto značení u cyklopruhu procházejícího křižovatkou s Průmyslovou ulicí nebo podél areálu bývalého Agrostroje u jednotlivých vjezdů do areálu či napojení stávající cyklostezky, kde upozorňují řidiče na nebezpečí střetu s cyklisty,“ objasnil celou „záhadu“ Jiří Rozehnal (ANO 2011). „V ulici Vápenice je toto značení podobné, a to před přechodem u Domu dětí a mládeže, aby řidiče opět upozornilo na potenciální možnost nebezpečí,“ doplnil.