Během zimních měsíců nechalo město v Kolářových sadech vybudovat stánek s možností mobilního občerstvení poblíž návštěvnického centra v tomto největším prostějovském parku. Nyní již „kiosek“ nabízí své služby návštěvníkům.

„S možností umístění mobilního prodejního zařízení se počítalo už v době přípravy výstavby nových veřejných toalet, které v této části města chyběly. Návštěvnické zázemí je nyní doplněno o další služby v podobě dobíjecí stanice na elektrokola, servisního stojanu pro kola a posezení pro návštěvníky parku. U tohoto zázemí je možné také využít veřejnou wi-fi či informační tabuli a v budoucnu ji bude též zdobit treláž obrostlá popínavými rostlinami,“ popsal první náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Na provozovatele občerstvení se po zveřejněné výzvě sešlo pracovníkům odboru správy a údržby majetku města sedm nabídek. „Výběr probíhal podle nabídky sortimentu, služeb, provozní doby a také rozsahu záboru veřejného prostranství. Prodejní stánek u návštěvnického zázemí v Kolářových sadech je v gesci společnosti Sorella, která je rovněž provozovatelem letní zahrádky U Rockyho. V plánu je celoroční provoz se sortimentem káva, čaj, nealkoholické nápoje, zmrzlina, tousty, párek v rohlíku, panini, brambůrky a podobně. Alkoholické nápoje zde nenajdete s výjimkou dnů, pro které bude pro danou plochu udělena výjimka,“ doplnil Pospíšil.

V Kolářových sadech tedy nyní lidé najdou nejen možnost relaxace, ale mohou si dát i něco na zub. „Jsem ráda, že se dobrá věc podařila. Od počátku jsme prosazovali vznik zázemí v Kolářových sadech, neboť jejich uživatelé ať již sportovci, maminky s dětmi, či návštěvníci si pohodlí zaslouží,“ přidala Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov), náměstkyně primátora.