Pravděpodobně žhář má na svědomí požár plastových vodovodních trubek, ke kterému došlo předminulou sobotu u Žešova. Pokud se policii podaří pachatele zjistit, hrozí mu nejen vězení, ale pochopitelně také úhrada škody. Ta podle policistů vznikla ve výši minimálně jednoho milionu korun.

„V sobotu 18. června ráno vyjížděli policisté z prostějovského obvodního oddělení do katastrálního území Žešova, odkud jsme měli nahlášeno zahoření plastových vodovodních trubek. Na místě bylo zjištěno, že bylo poškozeno šestačtyřicet trubek, jedna o délce dvanácti metrů a průměru necelých dvaatřicet centimetrů,“ konstatovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté se ve spolupráci s hasiči dali do vyšetřování příčin nebývalého požáru. „Na místo k ohledání byli přivoláni naši odborníci na požáry a pes specializující se na vyhledávání látek, které urychlují proces hoření a přispívají k šíření ohně. Z prvotního šetření na místě je velmi pravděpodobné, že jednou z vyšetřovacích verzí bude i úmyslné zapálení,“ potvrdila Miluše Zajícová.

Škoda byla předběžně stanovena na částku minimálně 1 000 000 korun a pokud se skutečně potvrdí, že se jednalo o úmyslné zapálení, hrozí pachateli kriminál. „Případ šetříme pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala mluvčí krajské policie.