Pikantní aféru má za sebou prostějovský zastupitel Petr Kapounek. Členka jeho domovské Pirátské strany jej obvinila ze sexuálního obtěžování. On sám celou záležitost označil za lež a hon na čarodějnice, přesto byl před krajskými volbami stažen z kandidátky, kde původně figuroval v roli lídra a měl díky tomu zcela reálnou šanci stát se krajským hejtmanem místo Josefa Suchánka. Zhruba před rokem o celé záležitosti podrobně referoval na sociálních sítích. Otázkou tehdy bylo, zda bude u Pirátů i nadále pokračovat. Po celostátním fóru nejenže ve straně neskončil, rozhodl se dokonce zakopat válečnou sekeru.

Zhruba před rokem si Petr Kapounek zveřejněním svého dobrodružství ze zákulisí stranických sjezdů vysloužil přezdívku „prostějovský Feri“. Na rozdíl od někdejší kudrnaté hvězdy celostátní politiky, kterou ze znásilnění obvinilo hned několik žen a aktuálně mu hrozí až deset let ve vězení, z toho ovšem Petr Kapounek vyšel více než dobře.

Chytil jsem ji za bok za sukni, tu jsem mírně přizvedl, chytil jsem jí přes tu sukni kalhotky a zatáhl dolů. Celou dobu neříkala nic,“ popsal detailně Kapounek okamžik, k němuž došlo během přestávky stranického zasedání. Podle Kapounka se jednalo o nedorozumění. Zatímco mladá žena možná čekala, že dostane pusu, on se zajímal hlavně o barvu jejího spodního prádla. A tím to mohlo všechno víceméně skončit.

Jenže celá záležitost pro něj měla dohru právě v tom, že jej dotyčná s odstupem času obvinila ze sexuálního obtěžování, proti čemuž se on bránil. „Diskuse byla víceméně racionální do doby, než přišla na řadu Lydie Bartošová. Ta je ve straně známá jako jedna z předních představitelek ultralevicového a gender směru. Ve stínu jejího muže si ovšem nikdo nedovolí proti ní cokoliv říct,“ upozornil Kapounek, který byl po následném vyšetřování vyškrtnut z kandidátní listiny pro krajské volby. On sám to pak označil za „absolutní hon na čarodějnice“. 

Na poslední celostátní pirátské fórum odjížděl Petr Kapounek s jistými obavami, zda ve straně nezvítězí radikální frakce. „Sám jsem byl připraven rozhodnutí respektovat a zařídit se podle toho. Toto se naštěstí nepotvrdilo a do vedení se nedostal jediný radikální kandidát. Za sebe mohu říct, že jsem připraven se na obnově strany podílet a tímto symbolicky zakopávám válečnou sekeru. Co se událo mezi mnou a stranou na přelomu let 2019 a 2020, nebude zapomenuto ani odpuštěno, ale v politice nejsme kvůli sobě, nýbrž kvůli vizím, které nás spojují,“ zvěstoval na sociálních sítích.