S některými lidmi prostě nic nenaděláte… Už od začátku června byla uzavřena hlavní silnice v Mostkovicích, důvodem byla demolice starého a následná výstavba nového mostu. Neukáznění řidiči objížděli uzavírku přes zdejší dosud klidné uličky. Na jejich chování Večerník opakovaně upozorňoval, přesto se dle místních situace příliš nezlepšila.

Úzká ulice Generála Kraváka v Mostkovicích vede kolem říčky Hloučely od občerstvení U Čápa k obecnímu úřadu. Za normálních okolností je jednosměrná, kromě lidí, jež tu bydlí, sem nikdo nemá potřebu vjet. Souběžně s ní totiž vede průtah obcí. Ten byl však kvůli rekonstrukci mostu již od června uzavřen. Přestože na tento fakt upozorňovala celá řada značek, mnozí řidiči je nerespektovali a uzavírku ulicí objížděli. Tím dlouhodobě ohrožovali místní děti zvyklé hrát si přímo na ulici a jezdit tu na kole či na kolečkových bruslích. 

Dle místních bylo jediným možným řešením zvýšení frekvence policejních kontrol tak, aby řidiči dostali šanci se z pokut poučit. To se však dle místních nepodařilo.

„Bohužel nepomohly ani mé urgence u plumlovských policistů. S řidiči projíždějícími zákazem vjezdu jsem se potkávala i koncem listopadu. Když jsem je na kole míjela, tak občas vjeli i na chodník. Byli zřejmě natolik ‚ohleduplní‘, že mě nechtěli ohrozit,“ potvrdila Magdalena Paňáková z Mostkovic, která Večerník na celou situaci upozornila.

Situace se vyřešila až s otevřením nového mostu. K tomu mělo původně dojít v závěru listopadu, termín konce uzavírky byl následně posunut na středu 9. prosince.