Počet jezdců na elektrokoloběžkách neustále roste i v Prostějově a jejich často hazardní jízda je mnohdy trnem v oku ostatním účastníkům silničního provozu. Hodně riskoval také dvaaosmdesátiletý senior, který vůbec ve svém věku našel odvahu tento stroj „osedlat“. Starší pán havaroval a těžce se zranil v Anenské ulici.

V pátek 24. června dopoledne jel dvaaosmdesátiletý muž na elektrokoloběžce po cyklostezce v Anenské ulici směrem k Plumlovské ulici. Asi netušil, že cesta skončí předčasně... „U domu číslo 30 nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, přes kterou přejížděl, přecenil své schopnosti a v důsledku toho havaroval,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zranění seniora si vyžádalo okamžitý převoz do nemocnice. „Na místě byl ošetřen osádkou vozidla rychlé záchranné služby a byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Dechová zkouška nebyla na místě provedena, byl však nařízen odběr krve v nemocnici. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun,“ dodala mluvčí krajské policie.