Ani během dovolených si prostějovští radní neudělají přestávku. Ke společnému jednáni zasednou v úterý 12. července a schůze začne v deset hodin dopoledne v zasedací místnosti v přízemí radnice. Program jednání není příliš dlouhý, o to více překvapilo zrušení následné tiskové konference.

Většina bodů programu se nese v prázdninovém duchu. „Budeme schvalovat udělení výjimek z městské vyhlášky o zákazu pití alkoholu na veřejnosti během koncertu Michala Davida a Open Air koncertu, a také během akce Sportovec města za rok 2021. Zabývat se budeme rovněž průběhem výběrového řízení na zhotovitele rekonstrukce Trávnické a Sokolské ulice, schvalovat budeme dotace do životního prostředí a také v tomto období projednáme některé školské záležitosti. Například zvýšení osobního příplatku ředitelce jeslí,“ sdělil primátor Prostějova František Jura s tím, že v úterý se budou radní dále zabývat některými rozpočtovými opatřeními i majetkoprávními záležitostmi. „Společně s tím projednáme také informace o postupu v zadávacím řízení na centrální nákup elektrické energie a plynu pro město,“ dodal první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Novináře ale nepotěšilo sdělení radních, že den po jednání rady se neuskuteční tisková konference. Důvody sděleny nebyly. Přesto se Večerník bude snažit v příštím vydání přinést aktuální informace o výsledcích jednání.