Někteří řidiči jsou nepoučitelní! Začátkem letošního listopadu jeden z nich vjel na opravovanou cestu mezi dvěma vesnicemi na Přerovsku. Tam poničil nově položený asfalt a způsobil škodu za 250 tisíc korun. Dojde k něčemu podobnému i na opravovaném úseku vedoucím od Čechůvek právě ve směru na Přerov?

S opravami cesty spojující Prostějov s Přerovem se začalo v polovině letošního října. Od té doby je úsek od křižovatky u Čechůvek až po hranici regionu zcela uzavřen. Uzavírka končí před křižovatkou ve směru na Hrdibořice. Bohužel mnozí z řidičů značky zakazující vjezd zcela ignorují. „Na tuto silnici najíždějí a vyjíždějí osobní a převážně nákladní automobily přepravující zemědělské plodiny. Kromě toho, že porušují dopravní předpisy, tak také poškozují opravovanou cestu, která ještě není dokončena,“ upozornil Večerník jeden ze čtenářů.

Že tomu tak skutečně je, jsme se mohli přesvědčit i přímo na místě. Přitom úplná uzavírka tohoto úseku frekventované silnice by měla skončit až v pátek 18. prosince.

Nedávný případ řidiče, který poničil nově položený asfalt na silnici u Přerova, však rozhodně není ojedinělý. K podobné situaci došlo i před třemi lety na důležité silnici vedoucí přes Červenohorské sedlo. I tam do zákazu vjezdu vjel řidič s kamionem. Když ale o kus dál zjistil, že nemá šanci projet, pokusil se otočit. Při manévru poničil pracovní stroj, prorazil si na tahači nádrž a poté z místa ujel. Rozlitá nafta poškodila nově položený asfalt a rovněž natekla do kanalizace. Celková škoda tehdy dosáhla 16 milionů korun. Kvůli opravě poničeného asfaltu následně hrozilo i zpoždění termínu dokončení rekonstrukce důležité spojnice.