Podnapilou řidičku ve vozidle Škoda Fabia zastavili prostějovští policisté v pátek 15. července kolem desáté hodiny večerní v katastrálním území obce Určice. Dechová zkouška na alkohol ukázala u čtyřiapadesátileté ženy výsledek 1,93 promile alkoholu v dechu. Nezodpovědné šoférce byl následně odebrán řidičský průkaz a byla jí zakázána další jízda.

Podobných odhalení opilých řidičů v prostějovském regionu během poslední doby neubývá, právě naopak. Jenže tato konkrétní žena to skutečně přehnala. „Na uvedeném případu by ve výsledku nebylo zas tak nic zajímavého, kdyby žena svého počínání litovala. Jenže za volant vozidla usedla pod vlivem alkoholu druhý den znovu, kdy na podobném místě a ve stejný čas byla opětovně zastavena policejní hlídkou!“ šokovala Zuzana Slabá, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. 

Policisté u zjevně opilé řidičky provedli dechovou zkoušku na alkohol. „Naměřena byla vyšší hodnota než předchozí den, a to 3,54 promile alkoholu v dechu,“ informovala nová mluvčí krajských policistů. V obou případech žena odmítla lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. „Ve věcech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Zuzana Slabá.