Vedro k zalknutí, takže během minulého týdne vzali Prostějované zavděk oběma koupališti. Krasický aquapark a vrahovické koupaliště navštívilo od pondělí do čtvrtka podle zjištění Večerníku neuvěřitelných 9 067 lidí! Jak za provozovatele obou vodních stánků podotkl šéf Domovní správy Vladimír Průša, z ekonomického hlediska by bylo zapotřebí podobných návštěvností i v srpnu.

Během uplynulého týdne praskaly krasický aquapark i vrahovické koupaliště ve švech. Zatímco v pondělí ještě nebyly ideální podmínky ke koupání, v úterý už i v Prostějově udeřily tropy. „Samozřejmě že jsme s návštěvností spokojeni, ale jen se potvrdilo, že lidé chodí ve větším počtu, až když delší dobu trvají tropické teploty nad 30 stupňů,“ konstatoval na dotaz Večerníku Vladimír Průša, jednatel Domovní správy Prostějov. Večerník pochopitelně zajímalo, zda náporem návštěvníků neutrpěla kvalita služeb poskytovaných na obou prostějovských koupalištích. „Nezaznamenali jsme žádný výrazný problém asi jako na všech podobných místech, kde se sejde víc lidí. Nějaké fronty se musí vystát, ale není to nic neobvyklého. Jen bych ještě požádal návštěvníky, aby víc využívali on-line prodeje vstupenek a předešli tak dlouhému stání ve frontách u pokladen,“ uvedl Vladimír Průša s tím, že on sám věří ve vysokou návštěvnost i v dalších dnech.

„Předpovědi jsou zatím přívětivé, ale znáte to... Doufám, že hůř než vloni být nemůže, to jsme zavírali obě zařízení už v polovině srpna,“ ohlédl se za předchozím rokem šéf Domovní správy.

Právě vloni skončila obě prostějovská koupaliště po ekonomické stránce v hlubokém deficitu. Letos by tedy situace mohla být velice optimistická. „Na takové soudy je ještě brzy, protože bychom potřebovali podobnou návštěvnost a tropická vedra i v srpnu. Tak věřme, že se zadaří a že po delší době nebude provoz našich koupališť ztrátový,“ drží se naděje Vladimír Průša.

 

30 domovni sprava 22072111240

 

Návštěvnost prostějovských koupališť

od pondělí 18. července do čtvrtka 21. července

Den                 Aquapark       Vrahovice

Pondělí           324                  177

Úterý               1 445               906

Středa             2 094               1 247

Čtvrtek            1 762               1 112