Nemůžeme před tím zavírat oči a odvracet hlavu. Ano, další vlna koronaviru je tady a stalo se tak mnohem dřív, než i odborníci očekávali. Denní nárůst nově nakažených osob onemocněním covid-19 přesáhl v Česku minulý týden už hranici tří tisíc osob. Stovky nově pozitivně testovaných osob hlásí už také Olomoucký kraj. A alarmující zpráva přišla v pátek také z prostějovské nemocnice, kde došlo k rapidnímu nárůstu hospitalizovaných pacientů s covid-19.

Situace se zhoršuje. Od pondělí do pátku uplynulého týdne přibylo v Olomouckém kraji 661 nově pozitivně testovaných osob, čímž se hodnoty dostaly na úroveň z konce března tohoto roku. V prostějovské nemocnici se už starají o plný tucet nakažených, kteří se bez lékařské péče neobejdou. „V Nemocnici AGEL Prostějov je v současné době hospitalizováno dvanáct pacientů s covid-19, kdy o dva z nich se starají zdravotníci na jednotkách intenzivní péče,“ sdělil Večerníku v pátek odpoledne Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Ve špitále ale zatím ještě neuvažují o tom, že by obnovili jak očkování, tak hlavně PCR testování. „Z důvodu naprosto minimálního zájmu o očkování prostějovská nemocnice očkovací místo uzavřela již před několika týdny. Taktéž odběrové místo pro PCR testy v prostějovské nemocnici bylo 1. července uzavřeno,“ potvrdil Adam Knesl.

No, aby se obě místa neotevřely dříve, než-li by se vůbec čekalo v těch nejčernějších plánech...