O tom, jak mít správně a podle předpisů vybavené jízdní kolo, poučovali strážníci městské policie ve čtvrtek dopoledne na spojnici ulic Šárka a Okružní v Prostějově. Při preventivní akci se však strážníci setkali rovněž s neukázněnými chodci, kteří byli poučeni, že na cyklostezce nemají vůbec co pohledávat.

Strážníci se zaměřili na povinnou výbavu jízdního kola a dodržování dopravních předpisů. „Ve čtvrtek 21. července v dopoledních hodinách proběhla v ulicích Šárka a Okružní preventivní akce zaměřená na cyklisty. Během dopoledne bylo zkontrolováno celkem 27 cyklistů.  Převážná většina z nich měla svůj dopravní prostředek v pořádku. Některým cyklistům ale chyběly předepsané odrazky. Těm bylo kolo dovybaveno reflexními samolepkami, které plně chybějící odrazky nahradí,“ informovala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Zkontrolovaní cyklisté odjížděli s drobnými dárky v podobě reflexního doplňku na oděv. „V průběhu akce se strážníci setkali i s neukázněnými chodci, kteří se pohybovali po cyklostezce. Těm bylo vysvětleno jejich protiprávní jednání. Jelikož se jednalo o preventivní akci, byly všechny zjištěné prohřešky chodců a cyklistů řešeny domluvou,“ dodala mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.