V pondělí 25. července odpoledne byla policistům nahlášena nehoda na ulici Vápenice v Prostějově. Řidič v seniorském věku jel s vozidlem značky Ford uvedenou ulicí směrem na ulici Olomouckou. Před ním v tu dobu jelo osobní vozidlo, které zastavilo před přechodem pro chodce, aby čtyřicetiletá chodkyně mohla bezpečně přejít na druhou stranu k Smetanovým sadům.

„Po zastavení vozidla chodkyně vstoupila na přechod a přibližně v jeho polovině se rozeběhla. Řidič Fordu ale za prvním vozidlem nezastavil, objel ho zprava po vodorovném značení a najel na přechod, kde levou stranou auta ženu srazil. Po pádu na vozovku se chodkyně zvedla a přešla na chodník, kde jí první pomoc poskytli svědci nehody a přivolali záchrannou službu. Řidič Fordu po kolizi zastavil asi 50 metrů za místem střetu, vystoupil a šel směrem ke sražené chodkyni. Po chvíli si to sedmdesátník rozmyslel, otočil se, sedl do auta a z místa odjel,“ popsala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Do necelé hodiny byl řidič vypátrán a zastaven hlídkou policie na Olomoucku. „Hájil se tím, že o nehodě ví, ale vezl vnoučata a neměl čas, proto z místa odjel. S oběma účastníky byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče byl rovněž proveden orientační test na drogy se stejným výsledkem. Hmotná škoda byla předběžně stanovena ve výši 15 tisíc korun,“ dodala Miluše Zajícová s tím, že nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.