Ve čtvrtek 28. července se uskutečnila na cyklostezce v ulici Martinákova před místním nádražím dopravně bezpečnostní akce  na cyklisty.  Na akci se podíleli strážníci, policisté a  krajský koordinátor Besipu Ing. Miroslav Charouz. Během dvou hodin  zkontrolovali strážci zákona celkem 64 cyklistů a 12 osob pohybujících se na koloběžce. 

„Převážná většina měla svůj dopravní prostředek v pořádku. Některým cyklistům chyběly předepsané odrazky. Těm bylo kolo dovybaveno reflexními samolepkami, které plně chybějící odrazky nahradí. Všichni zkontrolovaní odjížděli s drobnými dárky v podobě reflexních doplňků na oděv. Pro nejmladší účastníky silničního provozu byly připraveny i policejní omalovánky a kreslený komix s dopravní tématikou. Vzorní cyklisté byli odměněni nealkoholickým pivem nebo alkohol testrem. Hlavním cílem celé akce bylo apelovat na cyklisty, aby se při jízdě na kole chovali zodpovědně, nekonzumovali alkohol a dodržovali základní pravidla a tím pomohli snížit počty dopravních nehod cyklistů,“ sdělila Tereza Greplová z Městské policie Prostějov. 

Dospělým cyklistům bylo rovněž doporučeno využívat při jízdě na kole cyklistickou přilbu. Jelikož se jednalo o preventivní akci, byly drobné prohřešky cyklistů řešeny domluvou.