A je to tu zase! Michal Bradáč býval jedním z nejobávanějších pouličních rváčů Prostějova. Dostával se opakovaně do konfliktu se sousedy, hosty hospod po celém městě a nezastavil se ani před policisty. Za to i za řadu krádeží několikrát seděl. Když byl před dvěma roky propuštěn, mnozí doufali, že už se do vězení nevrátí. Zvláště, když s přítelkyní vychovává sotva narozeného chlapce.

Jenže poslední červencové úterý jej i jeho bratra Pavla zatkli policisté (Večerník informoval v minulém vydání – pozn.red.). Oba je obvinili ze série vloupání do provozoven i soukromých domů. Bratrům tak zcela reálně hrozí, že na poměrně dlouhou dobu skončí za mřížemi. Jejich maličké děti tak pravděpodobně budou vyrůstat bez otců...

 

Před pár roky Michal Bradáč nejrůznější rvačky přímo přitahoval. Se svým bratrem bojovali prakticky se všemi sousedy v domě na ulici J. V. Myslbeka. Ti z nich vzhledem k jejich urostlým postavám a zálibě v bojových sportech i drogách měli celkem pochopitelný strach. Vše vyvrcholilo tím, že se třiatřicetiletý Bradáč policejní hlídce představil jako „Brouk Pytlík“ a bránil se následnému zatčení. Při rvačce pak jednomu z mužů zákona vykloubil koleno.

Zatím poslední odsouzení přišlo za rvačku před barem Ponorka. Dle svědků se jí sám Bradáč snažil vyhnout, nakonec se však nechal vyprovokovat. V létě 2020 byl Michal Bradáč z vězení propuštěn.

Jeho o osm roků mladší bratr Pavel ve srovnání s Michalem není tak urostlý a na první pohled tedy nevzbuzuje takový respekt. Na druhé straně má dlouhodobé problémy s pervitinem, pod jehož vlivem provádí hodně nebezpečné kousky, jimiž ohrožuje nejen sebe, ale hlavně ostatní. Jak už Večerník informoval, koncem letošního dubna ujížděl bez řidičáku a totálně zfetovaný policistům. V autě své přítelkyně to bral hlava nehlava nejen po silnici, ale i přes pole. Divoká honička skončila v lese, kde jej zradil nejprve vůz a posléze i jeho fyzická kondice. Před vězením ho u soudu zachránilo nenarozené dítě, které aktuálně čeká se svojí přítelkyní. Nyní vše nasvědčuje tomu, že i ono bude minimálně první roky svého života vyrůstat bez vlastního otce.

V úterý 26. července policisté během poměrně razantně vedeného zásahu oba bratry zatkli. V průběhu uplynulého týdne se nám podařilo zjistit proč. „Oba muži byli zadrženi na základě předchozího souhlasu k zadržení podezřelého vydaného Okresním státním zastupitelstvím Prostějov. Následně byli obviněni ze sériové majetkové trestné činnosti na úseku vloupání do provozoven a soukromých objektů,“ reagovala na dotazy Večerníku ohledně policejního zásahu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že v průběhu tohoto týdne bude k případu vydána podrobnější tisková zpráva.